twitter rss

Eh? Reti Bukak Kenalah Reti Follow :)

Kawad Kaki Peringkat Zon Sentul

Labels: ,
Assalamualaikum w.b.t

Hai semua, bercangkungnya aku di hadapan laptop ini bertujuan untuk meng-update 
blog yang dah lame dibiarkan berhabuk begitu saja. Hehe, bosan pula rasanya kalau tak update blog ni, tapi nak wat camne, dah takde idea. Tapi sekarang dah ada idea. 
Pada 30 Mac 2011, SMK Segambut Jaya telah menghantar 5 Platun untuk menyertai 
kawad kaki peringkat zon Sentul yang berlangsung di Pusat Latihan Polis Tentera 
(PULAPOT). 5 platun tersebut ialah KRS lelaki dan perempuan, PBSM lelaki dan 
perempuan dan BOMBA. Haa, macam biasa bro, klik read more untuk mengetahui 
lebih selanjutnya.



Pertandingan tersebut terbahagi kepada 3 kategori iaitu kategori Badan Kerajaan 
(GO), Badan Bukan Kerajaan(NGO), dan kategori KRS. So, takde pape nak 
cerite, so layan jela gambar2 yang aku selit2 kan ini.

 Sebelum bertolak ke PULAPOT, tgk arr muka yg macam
lancirit tu.

Setelah sampai di PULAPOT

 Capek sedang memberi keterangan

Murah! murah! jualan baju PBSM..
Hatim sedang membajetkan dirinya

 B-O-M-B-A, bomba...sedang bersiap sedia


PBSM perempuan sedia diuji..
KRS lelaki pon sedia diuji..

Tenaga pengajar PBSM lelaki, iaitu Adli dan MK Syahmi
Ketua KP, abg Nasrullah

Keputusan Kawad Kaki Peringkat Zon Sentul SMK Segambut Jaya

KRS lelaki - Juara
KRS perempuan- tiada nombor
BOMBA- tiada nombor
PBSM lelaki -  Juara
PBSM perempuan -  KP terbaik

KRS lelaki juara bagi kategori KRS 

 PBSM juara bagi kategori NGO

Ni ape kes lak ni??

Apa2 pon, walaupun KRS juara peringkat zon, tapi mereka harus memantapkan 
lagi kawad mereka untuk menumpaskan musih tradisi SMK TTDI di peringkat 
negeri. Gud luck KRS SEJAYA n PBSM SEJAYA.
sebelum tu mari kita layan video kawad kaki PBSM yang tak berapa gempak.

video

  1. lme da x b'kawad... rindunye~~~

  1. wei..vid ni kau upload kat youtube ke???

  1. aku download kat fb...
    pkai realplayer..

  1. Salam, ni nak tanya Baju PBSM tu beli kat mana area KL... we needed it urgently... klaw bole reply my comment ASAP. Kindly tanx

  1. @Sakinah Lo Waalaikumusalam, mintak maaf lambat balas, dekat pertama complex ade jual :)