twitter rss

Eh? Reti Bukak Kenalah Reti Follow :)

Aku, Perubahan dan Gengblogger

Labels:
Assalamualaikum W.B.T dan selamat sejahtera kpd pembaca blog ni.
Aishh..dah lame x update blog ni. Bukan sebab ape, bende nak cite 
banyak tapi mls nak menaip je. Lagi satu sebab internet kat rumah aku 
ni lembab gile!! Sebab tu la aku mls nak online. Selama aku x online 
ni, aku telah melakukan beberape aktiviti. Salah satunya ialah 
aku telah mengambil beberapa minit untuk memikirkan ape 
yang aku perlu buat untuk kasi blog ni nampak cantik.



 Nampak gambar di atas? Ye, Gengblogger, satu komuniti untuk budak2 
blogger. Aku dapat tahu komuniti ni kat blog Arib.Jadi aku pon join la 
komuniti ni. Caranya agak mudah, hanya dengan 'sign in' korang nye 
facebook dan klik allow untuk membenarkan gengblogger 'connect'
dengan korang nye facebook. So, aku sarankan bdk2 blogger di 
luar sane untuk join komuniti ni. 



PERUBAHAN.....


Kalau korang perasan, aku telah membuat ckit perubahan kat blog ni (ckit
jer), iaitu dengan menukar template. Aku telah menerima komen drpd sorang
hamba ALLAH ni yang telah mengatakan blog aku BORING!! APE? So
sejak itu aku berdiam diri dlm dunia blog ni dan pikir, perubahan mesti
dibuat untuk menarik perhatian pmbace blog ni. Aku telah meminta
pendapat Nisa. Dan dye brkate kpd aku dgn ayat ni

" Kaw kene tuka template blog ko ni, kaw kene wat blog kaw nie jambu ckit,
baru la rmai org tgok blog kaw, especially gurls"

 Awww, nmpk jambu? xnak la...
Tanpa aku membuang mase, aku bukak satu blog ni, tajuk post itu ialah
Korang bole bace artikel ni, mungkin ia bergune utk korang. Pastu aku
ade bace satu artikel di sebuah blog yang bernama(x igt) yang bertajuk 
TEMA YANG SESUAI UNTUK
 BLOG ANDA.
Pada artikel tersebut, penulis blog itu memberi ckit tips untuk memilh
tema yang sesuai untuk blog korang. Dye punye artikel panjang gak,
tapi isi penting dye ckit je, aku kongsikan ckit,

" Jika blog anda blog yang profesional, anda harus memilih tema yang sesuai
dan ia haruslah nmpk kemas dan simple. Jangan memilih tema yang banyak
corak berwarna warni, dan sebagainya. Tema tersebut hanya sesuai untuk
blog personal shja..."

Aku mula pening kpale sbb blog aku ni bkan blog profesional. Blog aku
sbnarnye blog personal, tapi ade gak aku selitkan isu semasa dan lirik
lagu dlm blog aku ni. So, aku bkak la btemplates.com untuk mencari
template yang sesuai, dan hasilnya, aku telah menemuinya.



Tadaa...inilah template yang sesuai stakat ni, Webtech.
So, aku rase stakat ni jela post kali ni, kalau korang mempunyai pendapat
untuk menampakkan blog ni lg best, hanya tinggalkan komen di sini,
atau chat kat facebook jela. Ok la , Assalamualaikum...chow...adios..

  1. haha...
    ok la ni..

    tapikan, pada aku la..
    kalau lelaki tu jangan la jambu sangat, nanti nampak Aww la plak..
    hehe..simple, but nice, yang penting entry ko tu ok, tu apa orang bnyk ckp kat aku la..

  1. wah,,geng baru..=_=..aha..aa dik..brO dah fOllOw blOg nie..cOme read my new entry n fOllOw me ya =_=

  1. ok2..thanx abg2 sekalian..
    hehe